Uw toegang is beperkt vanwege uw leeftijd.
Leave the abbey, join the playground!
Het project werd geboren in 2013 met Olivier & Sébastien en werd vanaf het begin gesteund door een actieve gemeenschap. Het vertegenwoordigt een alternatieve kijk op België: multicultureel, hedendaags & bruisend!
België is geen stoffig biermuseum en we zijn op een missie om het bierverhaal van vandaag en morgen te blijven schrijven.
We brouwen voortdurend nieuwe bieren, we verwelkomen de beste brouwers die actief zijn in de craftsector en engageren altijd opnieuw onze community.
Naast bier willen we een voorbeeld zijn van een verantwoordelijk bedrijf en een reden van trots in onze gemeenschap. In 2015 brouwden we het eerste bier ter wereld dat gemaakt was met onverkocht brood, nu een symbool van de circulaire economie, en sindsdien zijn we onze eigen grenzen blijven verleggen.
We zijn een project, organisch en bottom-up. Geen starre top-down structuur.
Onze gemeenschap staat centraal: zij kozen ons eerste bier, Delta IPA, en hielpen ons het project te financieren tijdens zijn hele levensduur. We zijn begonnen met 369 crowdfunders in 2013 en we rekenen nu op meer dan 5500 enthousiastelingen die ons elke dag blijven uitdagen.
4 prototypes. 1 zal overleven. Jij kiest!
Zo is alles begonnen en onze community houdt ons scherp door elk jaar de beste bieren te kiezen. Dat bier wordt dan een permanente 'All Star'.
12 bieren. Elk jaar. Levenslang!
Dit was onze belofte in 2013 en we zijn blij dat zovelen van jullie in ons geloofden en het risico namen om het idee te steunen. Tien jaar later zijn we een kleine maar groeiende brouwerij en hebben we dezelfde belofte gehouden! Elk jaar verwelkomen we nieuwe leden om mee te doen en een kijkje achter de schermen te nemen met speciale voordelen.
Samenwerkingen met makers & doeners
De afgelopen jaren hebben we in Brussel tientallen brouwers uit de hele wereld ontvangen, en we hebben er zelf zeker zoveel bezocht. Van Kyoto tot Buenos Aires, langs Québec, Sao Paulo, Barcelona en Kopenhagen, om er maar een paar te noemen. We hebben ook samengewerkt met andere geweldige ambachtelijke producenten als Dandoy of Forcado en artiesten zoals Le Motel of Editors. Elke keer gaat het om delen, leren en plezier hebben in het proces! Die samenwerkingen betekenen heel veel voor ons!
blijf op de hoogteBospaddenstoelen, popcorn, onverkocht brood, pasteis de nata van de beste Portugese bakker in de stad... Noem maar op, wij brouwen het! Ons team van meer dan 30 dromers telt 10 nationaliteiten en de ideeën stromen met de snelheid van het licht. Alleen al ons team van brouwers komt uit Brazilië, het VK, de VS, Portugal en België. Verwacht vuurwerk!
Het maakt deel uit van de thuisbrouwcultuur waarmee het project gestart is en het voelt zo natuurlijk aan voor ons. Soms wordt ons gevraagd of we niet bang zijn om zonder ideeën voor nieuwe bieren te vallen na de paar honderd die we de afgelopen tien jaar hebben gebrouwen. Het antwoord is duidelijk: we willen altijd graag iets nieuws (en een beetje gek!) proberen.
Wij treden de regels over door elkaar met toffe samenwerkingen, gedurfde experimenten en de ambitie om alles op de juiste manier te doen. België, dat land waar bier koning is? Wij zijn er trots op om één van de nieuwste gezichten in Europa te zijn!
Het begon allemaal in 2013 met een enkele gepassioneerde bierliefhebbers. We brouwden vier bieren—Alpha, Beta, Gamma en Delta—en lieten onze community beslissen. Delta IPA ging met de hoofdprijs lopen en is vandaag onze absolute ster. We durven zelfs te zeggen dat het de favoriete IPA van de Belgen is.
Hartelijk bedankt aan onze 6.000 crowdfunders die vanaf het begin in ons geloofden en een stevige duw in de rug gaven door zich aan te sluiten bij Bier voor het Leven Want eerlijk gezegd, wie wil er nu niet elk jaar 12 gratis bieren voor de rest van z’n leven?
Wij treden de regels over door elkaar met toffe samenwerkingen, gedurfde experimenten en de ambitie om alles op de juiste manier te doen. België, dat land waar bier koning is? Wij zijn er trots op om één van de nieuwste gezichten in Europa te zijn!
Het begon allemaal in 2013 met een enkele gepassioneerde bierliefhebbers. We brouwden vier bieren—Alpha, Beta, Gamma en Delta—en lieten onze community beslissen. Delta IPA ging met de hoofdprijs lopen en is vandaag onze absolute ster. We durven zelfs te zeggen dat het de favoriete IPA van de Belgen is.
Hartelijk bedankt aan onze 6.000 crowdfunders die vanaf het begin in ons geloofden en een stevige duw in de rug gaven door zich aan te sluiten bij Bier voor het Leven Want eerlijk gezegd, wie wil er nu niet elk jaar 12 gratis bieren voor de rest van z’n leven?
Wij treden de regels over door elkaar met toffe samenwerkingen, gedurfde experimenten en de ambitie om alles op de juiste manier te doen. België, dat land waar bier koning is? Wij zijn er trots op om één van de nieuwste gezichten in Europa te zijn!
Het begon allemaal in 2013 met een enkele gepassioneerde bierliefhebbers. We brouwden vier bieren—Alpha, Beta, Gamma en Delta—en lieten onze community beslissen. Delta IPA ging met de hoofdprijs lopen en is vandaag onze absolute ster. We durven zelfs te zeggen dat het de favoriete IPA van de Belgen is.
Hartelijk bedankt aan onze 6.000 crowdfunders die vanaf het begin in ons geloofden en een stevige duw in de rug gaven door zich aan te sluiten bij Bier voor het Leven Want eerlijk gezegd, wie wil er nu niet elk jaar 12 gratis bieren voor de rest van z’n leven?
We willen met betekenis brouwen. We zetten volop in op circulaire economie en regeneratieve landbouw. We zien landbouw als oplossing, niet als een probleem. Een gezondere bodem die koolstof opneemt in plaats van uitstoot.
Hoe? Met groenbemesters, polyculturen, niet-ploegen—kortom: goed voor de aarde en goed voor je bier.
In 2015 lanceerden we Babylone, Babylonehet allereerste bier ter wereld dat gebrouwen wordt met onverkocht brood. Zo redden we jaarlijks tonnen brood van de vuilnisbelt! We werken ook met lokale, regeneratieve gerst en dragen sinds 2022 trots het B Corp gecertificeerd.
Ooit stuurden we onze flessen tot in Japan en Amerika, maar we maakten een gedurfde keuze: BBP is er enkel nog voor Europa. Zo verkleinen we onze voetafdruk en richten we ons op België en onze buurlanden.
Zijn we perfect? Nog niet. We stoten nog steeds te veel CO₂ uit. Daarom beloven we elk jaar onze koolstofuitstoot met 10% per hectoliter te verminderen. Hoe? Door onze energieconsumptie te optimaliseren, productieprocessen efficiënter te maken en nog meer lokale grondstoffen te gebruiken. Nieuwsgierig? Check dan ons 2024 Impact Report: wat we goed doen, wat we fout doen.
We willen met betekenis brouwen. We zetten volop in op circulaire economie en regeneratieve landbouw. We zien landbouw als oplossing, niet als een probleem. Een gezondere bodem die koolstof opneemt in plaats van uitstoot.
Hoe? Met groenbemesters, polyculturen, niet-ploegen—kortom: goed voor de aarde en goed voor je bier.
In 2015 lanceerden we Babylone, Babylonehet allereerste bier ter wereld dat gebrouwen wordt met onverkocht brood. Zo redden we jaarlijks tonnen brood van de vuilnisbelt! We werken ook met lokale, regeneratieve gerst en dragen sinds 2022 trots het B Corp gecertificeerd.
Ooit stuurden we onze flessen tot in Japan en Amerika, maar we maakten een gedurfde keuze: BBP is er enkel nog voor Europa. Zo verkleinen we onze voetafdruk en richten we ons op België en onze buurlanden.
Zijn we perfect? Nog niet. We stoten nog steeds te veel CO₂ uit. Daarom beloven we elk jaar onze koolstofuitstoot met 10% per hectoliter te verminderen. Hoe? Door onze energieconsumptie te optimaliseren, productieprocessen efficiënter te maken en nog meer lokale grondstoffen te gebruiken. Nieuwsgierig? Check dan ons 2024 Impact Report: wat we goed doen, wat we fout doen.
We willen met betekenis brouwen. We zetten volop in op circulaire economie en regeneratieve landbouw. We zien landbouw als oplossing, niet als een probleem. Een gezondere bodem die koolstof opneemt in plaats van uitstoot.
Hoe? Met groenbemesters, polyculturen, niet-ploegen—kortom: goed voor de aarde en goed voor je bier.
In 2015 lanceerden we Babylone, Babylonehet allereerste bier ter wereld dat gebrouwen wordt met onverkocht brood. Zo redden we jaarlijks tonnen brood van de vuilnisbelt! We werken ook met lokale, regeneratieve gerst en dragen sinds 2022 trots het B Corp gecertificeerd.
Ooit stuurden we onze flessen tot in Japan en Amerika, maar we maakten een gedurfde keuze: BBP is er enkel nog voor Europa. Zo verkleinen we onze voetafdruk en richten we ons op België en onze buurlanden.
Zijn we perfect? Nog niet. We stoten nog steeds te veel CO₂ uit. Daarom beloven we elk jaar onze koolstofuitstoot met 10% per hectoliter te verminderen. Hoe? Door onze energieconsumptie te optimaliseren, productieprocessen efficiënter te maken en nog meer lokale grondstoffen te gebruiken. Nieuwsgierig? Check dan ons 2024 Impact Report: wat we goed doen, wat we fout doen.
BBP Dansaert beleeft een tweede jeugd met het lambiekbrouwen en geuze mengen -We eren hiermee de traditie, maar wel op onze eigen manier… met een vleugje samba dankzij onze Braziliaanse brouwer Tiago!
We verkopen dan misschien alleen nog in Europa, maar onze inspiratie reikt veel verder dan de landsgrenzen.
Van bij de start wilden we de afstand verkleinen tussen de brouwerij en onze gemeenschap. We openden eerst BBP Dansaert in het hart van Brussel, en nu zijn er zes taprooms: drie in Brussel, één in Lille en twee in Parijs.
Het zijn onze speelplaatsen, waar je:
Kom dus langs, hef je glas en geniet. Wij staan klaar. 🍻
INFORMAZIONI LEGALI BOTTIGLIA-VETRO GL72 RACCOLTA VETROTAPPO- ACCIAIO- C/FE91 RACCOLTA ACCIAIORACCOLTA DIFFERENZIATA, VERIFICA LE DISPOSIZIONI DEL TUO COMUNE.
BBP Dansaert beleeft een tweede jeugd met het lambiekbrouwen en geuze mengen -We eren hiermee de traditie, maar wel op onze eigen manier… met een vleugje samba dankzij onze Braziliaanse brouwer Tiago!
We verkopen dan misschien alleen nog in Europa, maar onze inspiratie reikt veel verder dan de landsgrenzen.
Van bij de start wilden we de afstand verkleinen tussen de brouwerij en onze gemeenschap. We openden eerst BBP Dansaert in het hart van Brussel, en nu zijn er zes taprooms: drie in Brussel, één in Lille en twee in Parijs.
Het zijn onze speelplaatsen, waar je:
Kom dus langs, hef je glas en geniet. Wij staan klaar. 🍻
INFORMAZIONI LEGALI BOTTIGLIA-VETRO GL72 RACCOLTA VETROTAPPO- ACCIAIO- C/FE91 RACCOLTA ACCIAIORACCOLTA DIFFERENZIATA, VERIFICA LE DISPOSIZIONI DEL TUO COMUNE.
BBP Dansaert beleeft een tweede jeugd met het lambiekbrouwen en geuze mengen -We eren hiermee de traditie, maar wel op onze eigen manier… met een vleugje samba dankzij onze Braziliaanse brouwer Tiago!
We verkopen dan misschien alleen nog in Europa, maar onze inspiratie reikt veel verder dan de landsgrenzen.
Van bij de start wilden we de afstand verkleinen tussen de brouwerij en onze gemeenschap. We openden eerst BBP Dansaert in het hart van Brussel, en nu zijn er zes taprooms: drie in Brussel, één in Lille en twee in Parijs.
Het zijn onze speelplaatsen, waar je:
Kom dus langs, hef je glas en geniet. Wij staan klaar. 🍻
INFORMAZIONI LEGALI BOTTIGLIA-VETRO GL72 RACCOLTA VETROTAPPO- ACCIAIO- C/FE91 RACCOLTA ACCIAIORACCOLTA DIFFERENZIATA, VERIFICA LE DISPOSIZIONI DEL TUO COMUNE.