Nee hoor, dat hebben we niet gedaan.

Honing is een alternatieve suikerbron om onze Dansaert-bieren in flessen en vaten te hergisten en te carboniseren! We gebruiken meestal een heel eenvoudige suiker (dextrose) om onze bieren van de maand en experimenten volledig te conditioneren. Gist is er dol op, dus blijven ze in de fles leven om zuurstof te absorberen. Bovendien hebben bieren die op deze manier geconditioneerd zijn over het algemeen een fijnere, zijdezachte textuur van carbonisatie, een betere schuimretentie, een langere houdbaarheid en een beter rijpingsproces dan bieren die geforceerd carboniseren.

Waarom experimenteren we met honing als suikerbron?

Honing bevat aromatische en smaakvolle componenten die een extra laag complexiteit toevoegen. Afhankelijk van de flora worden deze bijen omringd door nectar en verzamelen ze nectar.

We gebruikten lokale honing van onze vriend Alexandre Lefebvre en zijn bijen bij Ukeepers in Elsene. Alexandre zet zich sinds 2016 in voor de ontwikkeling van een bijenteelt in Brussel die respect heeft voor bijen en het milieu.

Bij verzamelt polen van een bloem Foto door @Ukeepers

Deze honing brengt lagen van limoen en wilde bloementonen met zich mee, zowel in aroma als smaak, die de hop in deze bittere session IPA aanvullen.

Kom het uitproberen in onze Dansaert of Paris Taprooms en bereid je voor op meer honingexperimenten in de toekomst!